Dating coach

Waarom online dating niets voor mannen is


Online daten is populair. Het is gemakkelijk, snel, laagdrempelig en de partnerkeuze is groot want 'iederéén doet het'. Daarnaast kent iedereen wel iemand die zijn partner online heeft gevonden. Maar online daten is waarschijnlijk niets voor jou.

De volgende dingen klinken je misschien wel bekend in de oren: je verstuurt veel berichten, maar krijgt weinig antwoorden. De gesprekken die toch op gang komen, doven snel uit. "Wat moet ik zeggen?", "Hoe kom ik origineel uit de hoek?", "Zou ze mij leuk vinden?", ... zijn waarschijnlijk enkele gedachten die door je hoofd gaan. Af en toe is er dan toch een gesprek dat leidt tot een date. Die date loopt echter meer dan eens af met een sisser: de klik was er niet.
Of duidelijker:
Er was geen wederzijdse aantrekking.

Zoals later uitgelegd in wat vrouwen willen , willen vrouwen eigenlijk bovenal een aantrekkelijke man. Hoewel uiterlijk niet de belangrijkste factor is in de aantrekkelijkheid van de man, is dit wel (bijna) het enige waarover je kan oordelen bij online dating! En zoals dit artikel van okcupid aangeeft: women rate an incredible 80% of guys as worse-looking than medium.Maar ook al behoor je tot die 20%, dan nog communiceer je de volgende eigenschappen door online te daten:

  • je kan geen vrouw verleiden of versieren in het dagelijkse leven
  • je durft niemand in het echt aan te spreken
  • je sociale groep is te klein om iemand te leren kennen
  • je bent alleen
  • je bent op zoek
  • je hebt weinig zelfvertrouwen
  • ...

Al deze eigenschappen zijn kenmerken van een onaantrekkelijke man. Dat terwijl vrouwen op een datingsite eigenlijk maar naar 1 ding (naast validatie) op zoek zijn: die ene aantrekkelijke man, haar prins op het witte paard, de uitzondering op de regel.


Die ene date


Vrouwen krijgen honderden berichten, maar weinig profielen spreken hen aan. Als er dan toch die ene man is met een leuk uiterlijk waarmee die ene date volgt, blijkt die man in het echt toch niet te voldoen aan het droombeeld dat ze van hem had. Hij mag dan wel knap zijn, en de juiste zinnen kunnen typen, ze had hem in het echt toch anders voorgesteld. Uiterlijk blijkt niet alles wat een man aantrekkelijk maakt.

Online dating is waarschijnlijk niets voor jou, tenzij je bij de aantrekkelijkste 20% hoort. Je tegenstand is immers niet 1, 2 of 3 andere mannen, maar 1000 andere mannen op dezelfde datingsite. Hoe lang ben je al aan het online daten? Hoeveel verschillende dating sites heb je al geprobeerd?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.
- Albert Einstein

Waarom zou morgen anders zijn dan vandaag indien je niets verandert?

De weg naar meer succes begint met de eerste stap naar verandering. Zet die stap voor jezelf . Wat heb je te verliezen? Wat houdt je tegen?

« terug